Linda Shalabi

Linda Shalabi

Beszélgetések valódi szakértőkkel:

Linda Shalabi, fodrász

Emberek

Linda Shalabi ízig-vérig megtestesíti saját szakmai szolgáltatásait. New York teljes divatvilága a svéd fodrász színe elé járul, ha természetes, a haj eredeti színével és esésével játszó „lived-in” frizurára vágyik. Minden modell és influencer, aki megfordul a keze alatt, hibátlanul hozza a vesződségmentes #ígyébredtem (#wokeuplikethis) megjelenést – méghozzá annak is egy tökéletesített formáját. Könnyed stílusfilozófiáját maradéktalanul tükrözi, ahogyan saját hosszú, barna haját viseli: tincsei egészséges, természetes és pehelykönnyű hatást keltenek. Profi szakértelmével, személyes stílusával és pozitív hozzáállásával Linda az Authentic Beauty Movement egyik vezéralakja, amely mindenkit arra ösztönöz, hogy elfogadja saját belső szépségét. Ugyanezt az elvet alkalmazta, amikor megalkotta Chloe Nguyen és Erika Palkovicova frizuráját az Authentic Beauty Concept fotózásra: mindkét modell eredeti hajának textúráját és természetes szépségét emelte új szintre. Az olyan kaliberű magazinokban megjelent véleménycikkei, mint a Harper’s Bazaar, a L’Officiel, a Vogue Taiwan és a W Magazine szintén abból a vágyból táplálkoznak, hogy minden egyes emberből kihozza a legtöbbet, akivel foglalkozik.

Leültünk Lindával, hogy beavasson a legjobb természetes hajtitkaiba, és megtudjuk, hogyan varázsol autentikusságot sugárzó külsőt a vendégei és saját maga számára.

Authentic Beauty Concept: Mit jelent számodra az autentikusság?

Linda Shalabi: Számomra az eredetiséget jelenti: azt, hogy bátran kövessük a saját utunkat és azt tegyük, amit a szívünk diktál... ez pedig mindenki esetében más és más. Egyszerűen csak kövesd az ösztöneidet. Én például mindig is tudtam, hogy divattal és fodrászattal szeretnék foglalkozni, úgyhogy ezt az utat követtem. Számomra ez jelenti az önazonosságot.

Hogyan fejezed ki a kreatív autentikusságot munkádban?

Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a munkám az idő nagy részében elég természetes és egyszerű. Amikor egy modell eljön a stúdiómba, gyakran úgy gondolom, hogy smink és frizura nélkül is gyönyörű. Néha jobb egyet hátralépni és ráeszmélni arra, hogy az adott lánynak nincs szüksége nagy energiabefektetésre, és lemondani arról, hogy túlzásba essünk. Egyszerűen csak hagyjuk érvényesülni az adottságait. 

Úgy gondolom, hogy manapság a divat a természetes és nyers realisztikusság irányába halad. Ez azt jelenti, hogy az egyediségre és az adott személy természetes szépségére koncentrálunk, és azzal játszunk ahelyett, hogy valami merőben újat akarnánk létrehozni.

Linda Shalabi Styling

Mindig ennyire természetes volt a saját stílusod?

Tudod, én szeretem a természetes hajat, de úgy gondolom, hogy rá kell találnunk a saját stílusunkra, és nem mindenki vágyik arra, hogy természetes hatást keltsen. Akkor miért ne próbálna ki valami mást? Fiatalabb koromban kísérleteztem mindenféle őrült hajszínnel és hajviselettel, illetve rengeteg sminket viseltem, de most, hogy idősebb vagyok, inkább a természetes szépségben érzem azt, hogy kiteljesedhetek. Nem fektetek annyi erőfeszítést a hajviseletembe és elégedett vagyok ezzel a stílussal.


Hogyan kapcsolódik a természetes szépség az autentikus szépség fogalmához?  

Az autentikus szépség számomra a magabiztossággal egyenértékű. Akár rengeteg sminket vagy épp semmi sminket nem viselünk a lényeg, hogy kényelmesen érezzük magunkat bőrünkben. Azt hiszem, én ezt érzem hitelesnek vagy autentikusnak. Nem török pálcát senki fölött, aki sok sminket visel. Ha kényelmesen és szépnek érzed magad, akkor kövesd a szíved.

Linda Shalabi Interview

Mit jelent számodra a visszafogott luxus? 

Azt hiszem azt, hogy nagyobb hangsúlyt helyezzünk arra, ami igazán fontos az életben. Manapság az egész életünk a közösségi média és a materializmus körül forog, de mindez semmit sem számít, ha belül nem érzed jól magad. A szépség az én meglátásom szerint belső munka. Békében kell lenned önmagaddal és kedvesen kell hozzáállnod a téged körülvevő emberekhez. 

Igazán szeretek törődni magammal: haj vitaminokat szedek, használok természetes alapanyagú hajpakolásokat, és olyan dolgokkal töltöm az időm, amelyek jó érzéssel töltenek el. Meditálok és jógázom, és úgy gondolom, hogy ez a fajta szépség belülről fakad. Amikor jól érzed magad, törődsz magaddal, így nem kell olyan sok munkát fektetned a külsőségekbe.

Hogyan alkotsz meg egy modern hajtextúrát?

A gondosan megválogatott, pontosan elegendő mennyiségű termékek segítségével pehelykönnyű textúrát hozok létre. Ha azt szeretném, hogy mozgalmasabb hatást keltsen a haj, lehetséges, hogy beleteszek némi hullámot egy hajsütővassal, majd ráfújok egy kis hajfényt. Azt hiszem, a legmodernebb hozzáállás az, ha azzal dolgozol, amid van és nem bonyolítod túl a dolgokat.

Hogyan hagysz teret a személyiségnek, ha egy drámaibb stílusú megjelenésen dolgozol?

A lányok eredeti hajtextúrájával dolgozom. Nem minden lánynak áll jól ugyanaz a hajstílus. Különböző technikákat és termékeket kell bevetni minden lánynál, ugyanis ezek rendkívül egyedi kérdések. 

Linda Shalabi szakértő tanácsai és termékajánlója:

„Ha úgy érzed, hogy nagyon száraz a hajad, és szeretnéd, ha a tincsek jobban elkülönülnének, utolsó lépésként használjon hajolajat.” 

A göndör hajat Hidratáló tisztító balzsammal most meg.

„Rájöttem, hogy a göndör haj nem igényel túl sok sampont, ugyanis természetesen száraz hatású. Ha túlmosod a hajat, nagy kárt teszel benne, úgyhogy jobb inkább tisztító balzsammal megmosni, amely egyszerre hidratálja és tisztítja a tincseidet.”

Őrizd meg hajad pehelykönnyű textúráját szilikon- és parabénmentes hajápoló termékek segítségével.

„Gondosan utánajárok, hogy mit tartalmaznak a hajápoló szerek, de arra még inkább odafigyelek, hogy mi az, ami nincs bennük. A szilikon- és parabénmentes formulák segítenek megőrizni a haj pehelykönnyű textúráját, kevésbé nehezítik el a hajat és nem hoznak létre filmréteget a hajon. 

Hajmosások közt használj száraz sampont.

„Hetente nagyjából kétszer-háromszor mosok hajat, és az egyes alkalmak között száraz sampont használok.”

Tudj meg többet az Autentikus Szépségmozgalomról

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF