Erika Palkovicova

Erika Palkovicova

Bemutatjuk Erika Palkovicovát, a vidéki gyökerekkel rendelkező városi nomádot

Community

Ha megpillantjuk Erika Palkovicovát, miközben a New Yorkhoz, Párizshoz és Milánóhoz hasonló globális divatnagyvárosokban sétál a modellekre jellemző könnyed eleganciát sugalló csőfarmerben, pólóban és dizájner sportcipőben, nehéz elképzelnünk, hogy valaha félénk és bizonytalan vidéki lány volt. Ő azonban állítja, hogy fel sem merült benne, hogy erős, szépséget sugárzó nő, amíg el nem hagyta szlovákiai szülőfaluját. „Egy kis faluból származom, ahol nagyjából 700 ember él. A szépség fogalma nem különösebben tág ezen a helyen, és mindenki a járt utat követi, különösen a trendek terén. Ma már úgy gondolom, hogy ha mindenki hagyta volna érvényesülni a saját stílusát és szépségét, sokkal jobban jártunk volna. Ezt tanultam meg az utazásaim során. A szépség nemcsak valaminek a tökéletes alakját vagy a kifogástalan göndör hajat jelenti. Merőben másban is megtestesülhet. Alapvetően arról szól, hogy önmagad legtermészetesebb formáját közvetítsd a világ felé. Kiskoromban sok mindent utáltam magamban, amivel mostanra kifejezetten megbarátkoztam. De amikor elkezdtem utazgatni a világban, és megismertem más kultúrákat és más etnikai származású embereket, ráeszméltem, hogy mindenki különböző. Így hát fellélegeztem: „Talán mégsem én vagyok a legcsúnyább ember a világon.” Bármilyen nehéz is elképzelni, hogy a hosszú szőke hajú, sportos alkatú és ragyogó bőrű természetes szépség valaha kivetnivalót talált magában, szerény és visszafogott kisugárzása valóban arra enged következtetni, hogy csak az élete második szakaszában teljesedett ki. 

Erika Palkovicova, the Urban Nomad with Country Roots

Amikor Erika a vidéki életéről mesél, egyszerre érzékelhető a hangjában a természetközeli gyermekkora érzett iránt nosztalgia és a mai városi életvitele iránt érzett rajongás. „Úgy érzem, a nagyvárosban lehetek igazán önmagam, ahol eltűnhetek, mert senki sem ismer és senki sem beszél rólam. A városban senkit nem érdekelsz, senki nem bámul meg, úgyhogy anélkül lehetsz önmagad, hogy megnéznének vagy ítélkeznének rólad apró butaságok miatt, mint a faluban.” Bár nemrég Új-Zélandra utazott, és messzebb került az otthonától, mint valaha, az út kedves emlékeket ébresztett benne régi nyaralásairól. „A kisbuszos utazás felidézte bennem azokat a kiskori emlékeket, amikor sátorban aludtunk a családommal. Szerettem volna olyan dolgokat látni, amelyekről akkor álmodoztam, amikor fiatal voltam. Ugyanakkor vissza is akartam térni a gyökereimhez, kisbuszban akartam aludni és nem tudni, hogy merre tartok egészen addig, amíg másnap fel nem ébredek. Kellemes, ha mindkét érzés jelen lehet az ember életében.”

Erika Palkovicova

Erika a világ minden táját bemutató utazós fényképei mellett komoly Instagram-irigységet vált ki rendszeresen posztolt jógaszelfijeivel. „Körülbelül négy és fél éve, New Yorkban kezdtem el először jógázni, és már az első alkalommal szerelembe estem vele. Sokféle sportot kipróbáltam már korábban, de mind csapatjáték volt. Ilyen volt például a röplabda. De inkább valami olyasmire vágytam, ami megnyugtat és kikapcsol. Az utazás mellett elég nehéz tartani az edzéseket, de tavaly óta minden nap megpróbálok jógázni. 7-kor kezdek dolgozni, úgyhogy 5-kor kelek. Szeretnék legalább egy dologra prioritásként tekinteni az életemben, és ez jelenleg a jóga.”

Erika hitelességet sugárzó személyiségét azok tapasztalhatják meg a legátütőbben, akik a legközelebb állnak hozzá. „Azt hiszem, elég nyitott vagyok, és szeretek az érzelmeimről beszélni, amikor szomorú vagy boldog vagyok. Azt hiszem, ez zavar pár embert, de én ilyen vagyok, és ezen nem tudok változtatni.”

Tudj meg többet az Autentikus Szépségmozgalomról

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF