ADD ÖNMAGAD

ADD ÖNMAGAD

– Mit jelent számodra az Autentikus Szépség?

Történetek

A szépség nem a tökéletességről szól. Az Authentic Beauty Movementhez csatlakozó kreatív személyek az élő bizonyítékok arra, hogy az igazi szépség a kisebb-nagyobb tökéletlenségekben rejlik. Elmesélték, hogy miért jó autentikusnak lenni, valamint azt, hogy hogyan teszik izgalmassá a kreatív munkájukat azáltal, hogy a valódi szépséget a tökéletesség elé helyezik.

Victoria Hunter (hair stylist and colourist)
Autentikus energia és a természetes hajszín szépsége
Victoria Hunter (hajstylist és hajszínszakértő, Whittemore House Salon, New York, USA)

 

Victoria hajszínguru, aki a világot járva megtanítja a profi fodrászoknak, hogy hogyan hozzanak létre természetes hajszíneket az általa kifejlesztett hajfestési technikával. Ő kölcsönzött kifinomult ragyogást Chloe Nguyen, Annabelle Belmondo, Erika Palkovicova és Gabrielle Rul hajának az Authentic Beauty Concept képi világához. Az autentikus szépség számára egyet jelent a kellemes kisugárzással.

„Mindannyiunknak megvan a saját energiája – minden erről szól. Az autentikus szépség a lehető legmagasabbrendű dolog, amire törekedhetünk. A kendőzetlen igazságot testesíti meg: nem mű, inkább egyfajta energiát, és az ezzel az energiával alkotott összhangot jelenti. Amikor együtt dolgozom valakivel, amint besétálok egy szobába, felveszem az adott helyszín és az ott lévő emberek energiáját.”

Victora teljes pályafutása azoknak az elbűvölő tökéletlenségeknek a kereséséről szólt, amelyek különlegessé teszik a természetben megtalálható színeket.

„A hajfestés, amit mi végzünk, rendkívül rétegezett, háromdimenziós hatású, és nem csak a felszínt érinti. Építészként kell gondolkodni – formákban, elhelyezésekben és ehhez hasonló koncepciókban. Amikor elkezdtem hajfestéssel foglalkozni, végre szabadnak éreztem magam. Sokkal inkább művésznek éreztem magam, és ígéretes irányvonalnak tűnt, mivel annyira hasonlít a természetre. Fólia segítségével a haj tövétől a végéig ugyanolyanra fested a hajat – ez pedig épp az ellenkezője annak, ami a természetben történik. Ha ránézel egy állat bundájára, látod, hogy tökéletlen a szőre. A gyerekek haja is ilyen, és a nap is ezt teszi a hajjal. Így amikor hajat festesz, valami olyasmit teszel, amit maga a természet is elvégez. Nem találhatsz semmi jobbat annál, mint ami a természetbeli folyamatokat imitálja.”

Tyler Johnston (session stylist)
Hitelességet sugárzó haj és az utcai stílusból merített inspiráció
Tyler Johnston (session stylist, London, Egyesült Királyság)

 

Tyler session stylist, aki rendszeresen együtt dolgozik a divatszakma, a szépségipar, a fényképészet és a nemzetközi hírességek krémjével. Ő is segédkezett abban, hogy elővarázsolják Annabelle és Gabrielle hajából az autentikus szépséget. Tyler jellegzetes stílusának az a titka, hogy a munkáját mindig az adott egyén személyiségjegyeihez igazítja.

„Fontos számomra, hogy egyenesek és őszinték legyünk, valamint hogy megtiszteljük a hajat azzal, hogy kihozzuk belőle a benne rejlő autentikus szépséget. Olyan külsőt szeretnék megalkotni, amely az adott egyént és az ő lelkét méltatja. Tudod, a hajnak az ember részét kell képeznie, nem szabad túlzottan idegennek tűnnie.”

Bár Tyler munkái a legfontosabb divatmagazinokban, a legfényűzőbb vörös szőnyegeken és a négy legnagyobb divathét kifutóin köszönnek vissza, valójában igen szokatlan ihletforrásokra támaszkodik.

„Leginkább az utcáról merítek ihletet. Nem az a fajta fodrász vagyok, aki hajmagazinokat szokott böngészni, hogy megnézze, mit csinálnak mások a szakmában. Az utcára, a különböző szubkultúrákra, valamint a világ különböző pontjain látottakra hagyatkozom, ha ihletre van szükségem. Elraktározom az inspirációt és ebből merítek a munkám során. Sokszor hozok létre aszimmetrikus, ferdén nyírt frizurákat. „Fejellenes” formáknak hívom őket, mert teljes mértékben ellentétesek a természetes harmóniáról alkotott képünkkel. Szeretem azokat a dolgokat, amelyek egy kicsit helytelennek tűnnek. Ha valami egy picit bolondos vagy csálé, megpróbálok kihozni belőle valamit. Túl egyszerű mindig mindenben a helyes utat követni.”

Miranda Joyce (makeup artist)
Tökéletlen arcok és autentikus minimalizmus
Miranda Joyce (sminkmester, London, Egyesült Királyság)

 

Miranda saját – méghozzá igen egyedi – utat tört magának a szépség és a divat világában. A brit sminkmester pályafutása „egy hétfős lányzenekarban indult szaxofonosként.” Így kezdett el először videoklipek, majd divatlapok számára frizurákat és sminkeket készíteni. Az Authentic Beauty Concept fotózásra olyan kifinomult megjelenést alkotott meg, amely lehetővé tette, hogy érvényesüljön a modellek természetes szépsége. Úgy gondolja, hogy saját szokatlan pályaútját jó megérzéseinek, valamint annak köszönheti, hogy mindenki arcában meglátja azokat az apró, egyedi vonásokat, amelyek érdekessé teszik.

„Imádom a tökéletlenséget. Úgy értem, épp ez adja az emberek arcának a szépségét. A tökéletesség unalmas. Nem is a sminket szeretem annyira, mint inkább az arcokat. Mindent kedvelek, ami érdekessé tesz egy arcot. Így hát sosem törekszem a tökéletességre. Mindig a tökéletlenség gondolata mozgat. Az igazán kiemelkedő modellekben is épp ez a jó – mindannyian furcsák kicsit.”

Miranda jó helyen volt jó időben, amikor a pályafutása kezdetén a korszellem afelé a minimalista külső felé kezdett tendálni, amelyet a mai napig előnyben részesít.

„Amikor az 1990-es években elkezdtem dolgozni, az általánosan bevett esztétika nagyon fényűző volt: nagyszabású frizurákat és testfestést készítettünk, és szupermodellek vettek körül minket. De amikor elkezdtem együttműködni David Simsszel és Juergen Tellerrel (élvonalbeli divatfotósok), rengeteg új ismeretre tettem szert. Mindannyian együtt vittük ezt az új irányvonalat, ami hihetetlen érzés volt. Teljesen új módon közelítettük meg a sminket és az esztétikumot. Nem egy bevált formulát használtunk, hanem úttörő módon fejeztük ki magunkat. Teljesen új sminktechnikákat használtunk, amit senki sem látott korábban, és roppant izgalmasnak számított. A smink nélküli külső először jelentette valóban azt, hogy egyáltalán nem festettünk ki valakit. Csodás időszak volt.”

Karen Kaiser (swedish fashion stylist)
Önfeledt divat és kényelmes életszerűség
Karen Kaiser (divat stylist, New York, USA)

 

Karen hasonlóan tekervényes úton kötött ki a styling világában. Manapság letisztult vonalairól, természetes textúráiról és könnyed megjelenést kölcsönző munkáiról ismert a divat berkeiben. Természettudományi karon szerzett diplomája kifinomultan hat munkájára.

„Biológiát tanultam, ami egy picit szokatlannak számít. Azt hiszem, eleinte tudományos, fizikai formában szerettem volna az emberek segítségére lenni. Most már inkább esztétikai úton közelítem meg a kérdést. Így valóban jobb közérzetet kelthetek az emberekben. Egyértelműen társaságkedvelő ember vagyok. Szeretek kapcsolatot teremteni az emberekkel és örömöt okozni nekik.”

Mindegy, milyen az aktuális külső, a divatnak mindig ugyanolyan jól kell kinéznie, mint amilyennek belül érződik. Az Authentic Beauty Concept fotózásán, Karen a csapattal és a négy modellel együttműködve segített megtalálni azokat a minimalista ruhákat, amelyek felerősítik a lányok jellegzetes személyiségjegyeit, anélkül, hogy elnyomnák az egyéni kisugárzásukat.

„Úgy gondolom, fontos az életszerűség és a kényelem. Bármit is adsz valakire, jól kell éreznie magát és valamilyen szinten ön-azonosnak kell maradnia. Ha valaki jól érzi magát abban, amit visel, az látszik a képeken. Ahhoz, hogy valami jól mutasson a fényképeken, valóban meg kell ragadni az adott modell személyiségét vagy jól rá kell érezni, hogy mi áll majd jól neki. Azt hiszem, ez a feladat könnyebb része.”

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF