Fejezd ki önmagad – Hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad?

Fejezd ki önmagad – Hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad?

Az Authentic Beauty Movement hat véleményvezére mesél arról, hogy hogyan valósítják meg művészi és önkifejező ötleteiket

Történetek
Igor Josifovic növények segítségével alkot lakberendezési dizájnokat
Igor Josifovic, te hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad? 

 

Igor Josifovic már társszerzője volt egy könyvnek, ő maga kezeli sikeres blogját, és a lakberendezés témájában közösségimédia-kezelőként is tevékenykedik, így igen sok ihletre tesz szert az alkotás és az önkifejezés tekintetében.

 1. A bennünk rejlő kreativitás: „Arra akarom ösztönözni az embereket, hogy ne csak azt a kreativitást keressék, amelyet én mutatok számukra, hanem fedezzék fel azt a kreatív autentikusságot, amely bennük lakozik.”
 2. Kreatív inspiráció: „Saját magamban lelem meg a kreativitást, de gyakran fordulok külső ihletforrásokhoz is például az olvasás, a jógázás vagy a kinti séták formájában.”
 3. Megérzések: „Szerintem mindenki igen autentikus módon lehet kreatív, ha önmagába néz és odafigyel az érzéseire.”

Tudj meg többet Igor Josifovic növények inspirálta lakberendezési dizájnjairól itt. 

Jessica Skye számára az alkotás és az önkifejezés a jógában és a zenében merül ki
Jessica Skye, te hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad? 

 

Jessica Skye-nak igazán nagyra törő ambíciói vannak. DJ-ként, remek jógaoktatóként és a Fat Buddha Yoga stúdió tulajdonosaként megvannak a bevált módszerei, hogy hogyan adja át magát az alkotásnak és az önkifejezésnekhihetetlen munkásságához.  

 1. Művészet és mesterség: „A munkám egyszerre művészet és mesterség. A zene művészet. A producerkedés mesterség. A jógára alkalmas terek létrehozása művészet. A jógaórák megtartása mesterség.”
 2. Érzelmi inspiráció: „Számomra minden az érzetekről szól. Minden megihlet, ami érzelmeket ébreszt bennem.”
 3. Tiszta és őszinte: „A jóga a lehető legtisztább tevékenység, és a legautentikusabb vállalkozás, amit elképzelhetsz. Nem használok semmilyen szűrőt, amikor a zenéről és a jógáról van szó. Azt kapod, amit látsz. Tudatában vagyok saját magamnak, másoknak, valamint annak is, hogy mit akarok elérni az életben. Mindent úgy irányítok, hogy hű maradhassak önmagamhoz és minden munkámat úgy végzem, hogy autentikusnak mondhassam azt.”

Tudd meg, hogyan inspirálja Jessica Skye-t a jóga, a zene és az utazás. 

Yanina Trapachka megkérdőjelezi az alkotó hagyományos fogalmát
Yanina Trapachka, te hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad? 
 

Yanina Trapachka egy lengyel divatszerkesztő és ügynökségtulajdonos, aki szembehelyezkedik az alkotó fogalmát övező hagyományos elképzelésekkel. Olvasd el, mi nyújt számára inspirációt az alkotás és önkifejezés során.

 1. Szeretet és szenvedély: „Az a legjobb a munkámban, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, felhasználhatom az álmaimat a projektjeimhez, és mindent igazi szenvedéllyel csinálhatok. Szeretem, ha hagyják, hogy úgy fogjak neki a dolgoknak, ahogy akarok, és amikor másnak megbíznak a szemléletemben és hisznek a kreatív munkafolyamatomban.”
 2. Az emberi tényező: „Leginkább az emberek inspirálnak, akiket megismerek, a projektek, amiken dolgozom, és a helyek, ahová utazom.”
 3. Közösségimédia-művészet: „A közösségi médián létrehozott kreatív tartalmak egyfajta művészeti formává nőtték ki magukat. Amikor látom, milyen nagy hatással rendelkezik egy fotó vagy egy videó, amelyet azért készítettek, hogy az Instagramon megosszák, gyakran érzem úgy, mintha egy apró műalkotás tárulna elém.”

Tudj meg többet Yanina Trapachkakreatív varsói életéről. 

Astrid Eudeline’művészeti és kézműves ötletei gyakran a papír körül forognak
Astrid Eudeline, te hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad? 

 

Astrid Eudeline lehengerlő „csináld magad” blogger, stylist, stop-motion készítő, papírművész és szerző. A francia művész hagyományos és kreatív módszereket is felhasznál az alkotáshoz és önkifejezéshez.

 1. Az alapok: „Amikor egy új saját készítésű projektbe kezdek, a munkafolyamatom nagyon eltérhet annak függvényében, hogy csak saját magam számára alkotok-e valamit, vagy pedig valaki mással együttműködésben. Például amikor elkezdtem dolgozni az Authentic Beauty Concept keretében létrehozott papírművészeti projektemen, tudtam, hogy tiszta pasztellszínű papírt fogok használni, így az eredmények minimalisták és egyediek lesznek.”
 2. Az inspiráció keresése: „Kezdésképp papírra vetem a gondolataimat és lefirkálok pár elképzelést. Aztán felmegyek az internetre, és ihletet merítek az ötleteim alapján. Nagyon sokat használom a Pinterestet. Imádok hangulattáblákat készíteni, hogy lássam, hogyan ötvözöm majd egymással a különböző színeket vagy anyagokat.”
 3. Alkotás és önkifejezés: „Végül lerajzolom az ötletem egy papírra vagy felvázolom a számítógépen, megveszem az alapanyagokat, amikre szükségem lesz az alkotáshoz, és miután összegyűjtöttem az összes anyagot és eszközt, belevágok az alkotásba.”

Olvass többet Astrid Eudeline papírművészetéről itt. 

Christine Friberg újszerűen értelmezi az alkotó fogalmát
Christine Friberg, te hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad?

 

Christine Friberg szintén egyedi módon értelmezi az alkotó fogalmát övező hagyományos elképzeléseket. A svéd stylist, kreatív tanácsadó, klubpromóter és DJ rendkívül modern megközelítést alkalmaz az alkotás és az önkifejezés terén.

 1. Vezetés: „Mindig készen álltam rá, hogy magamhoz vegyem az irányítást, és változtassak a dolgokon az alapján, amiben hiszek, és hogy megtestesítsem a változást, amelyet magam körül szeretnék látni.”
 2. Mások inspirálása: „Abból merítek erőt, hogy szeretnék én lenni az az inspiráció és löket, amely segít az embereknek rátalálni arra a pozitív változások eléréséhez szükséges erőre, amely bennük lakozik.”
 3. Példamutatás a lányaimnak: „Ebben nagy szerepet játszik az is, hogy két kislány édesanyja vagyok. Szeretném, ha a lányaim tudnák, hogy az lesz belőlük, amit csak akarnak, és azt tehetnek, amit jónak látnak, közben pedig jó példát akarok nekik mutatni. Az a legcsodálatosabb, hogy büszkék rám, amiért a saját utamat járom, és én is szeretném végignézni, ahogy ők is ezt teszik.”
Ina Lekiewicz épp megszagolja az Authentic Beauty Concept egyik formuláját képező alapvető összetevő esszenciáját
Ina Lekiewicz, te hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad?
 

Ina Lekiewicz egy londoni székhelyű fotós, és Unpolished néven saját magazint szerkeszt. Ahogy a neve is sugallja, Ina magazinja azt az autentikus szépséget testesíti meg a divatfotózás világában, amelyet szeretne gyakrabban látni. Olvass róla, hogy hogyan alkalmazza az alkotást és a kézművességet a fényképészetben: 

1. Analóg fotográfia: „nagy mozgásteret hagy számomra, és több lélek van benne, mint a túlontúl feldolgozott digitális fotókban.”

2. Minimális retusálás: „Igyekszem a lehető legkevesebbet retusálni, és megtalálni a szépséget a természetes, filmszerű helyzetekben.”

3. Inspiráció: Inát és munkásságát számos mindennapi dolog inspirálja. „Ihletet tudok meríteni az utazásból, a művészetből, a mindennapi életből, valamint az emberekből, akiket megismerek.”

Hogyan alkotsz és fejezed ki önmagad? Megkérdeztük az #authenticbeautymovement hat tagját a kreatív autentikussággal kapcsolatos gondolatairól

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF