Fejezd ki önmagad – Mi tesz valakit széppé?

Fejezd ki önmagad – Mi tesz valakit széppé?

Az Authentic Beauty Movement hat tagja osztja meg a gondolatait arról, hogy hogyan legyünk szépek – és hogyan érezzük jól magunkat a bőrünkben

Történetek
Christine Friberg, a stílusosság és az emancipáció megtestesítője
Mi tesz valakit széppé – Christine Friberg: göteborgi székhelyű stylist, DJ és klubpromóter 

 

Stylistként és az utcai stílus királynőjeként Christine Friberg tud egyet s mást arról, hogy hogyan legyünk szépek – és hogyan érjük el, hogy mások is szépnek érezzék magukat. Christine egyben DJ és klubpromóter is, akinek szívügye, hogy platformot biztosítson a női DJ-k számára, és előmozdítsa a nemek közötti egyenlőséget a zeneiparban. Ennélfogva tudja, hogy attól lesz valaki igazán szép, ha elfogadja az emberek között megfigyelhető egyéni különbségeket. Christine szavaival élve: „A szépség egyfajta belülről sugárzó fény – akkor válik láthatóvá, amikor jól érezzük magunkat és boldogok vagyunk. Nem arról szól, hogy hibátlanok, felcicomázottak vagy tökéletesek legyünk. A tökéletlenség tesz minket egyedivé. Az apróbb hibák kiemelnek minket a tömegből – és ez tesz minket emberivé.”

Nézd meg, hogyan talál rá Christine az autentikus szépségre a jógában, a zenében és városában, Göteborgban. 

Hogyan legyünk szépek, és hogyan érezzük magunkat annak Yanina Trapachka szerint
Mi tesz valakit széppé? – Yanina Trapachka: varsói székhelyű divatszerkesztő

 

Yanina Trapachka a szépség lehető legtágabb értelmezésével foglalkozik a munkája során. Egy életstílusról, szépségről, kultúráról, dizájnról és utazásról szóló lengyel magazin divatszerkesztőjeként napi szinten válogat szép dolgok közül. Bár ő maga klasszikus dizájntárgyakkal és szabászati stílusokkal veszi magát körül, ennél mélyrehatóbb elképzelései vannak arról, hogy hogyan legyünk szépek. „Az tesz valakit széppé, ha elfogadja és szereti magát” – jelenti ki. „Akkor leszünk szépek, ha jól érezzük magunkat a saját bőrünkben, hiszünk az erőnkben, és megvalósítjuk az életcéljainkat. Arról szól, hogy azt tegyük, ami mosolyt csal az arcunkra, és ami a legjobb nekünk. Egyszerűen: rólunk szól!” Yanina e szavaknak megfelelően éli az életét. Az övé az egyik legnépszerűbb lengyel Instagram-fiók, sikerének pedig véleménye szerint az autentikusság a záloga. Bár az Instagramja hibátlannak tűnik, megsúg nekünk egy apró titkot: „Senki sem tökéletes, de minden tökéletlenségből előnyt lehet kovácsolni.”

Ismerd meg Yanina Trapachka#MyBelief hitvallását.

Igor Josifovic értékeli az egyéni különbségekben rejlő szépséget
Mi tesz valakit széppé? – Igor Josifovic: müncheni székhelyű közösségimédia-kezelő, blogger és szerző
 

Igor Josifovicnak igen őszinte gondolatai vannak azzal kapcsolatban, hogy mi tesz valakit széppé. „A szépség olyasvalami, ami szeretetből, szenvedélyből, kreativitásból és a lelkünkből születik” – mondja. „Valami igazán autentikus és személyes. Határozottan hiszek abban, hogy mindannyiunkban ott rejlik a szépség. Ez a szépség mindenkiben ott ragyog, és különféle módokon tör felszínre.” Igor hű a belülről fakadó szépséget megtestesítő személyes márkájához, amelyet a lakberendezési megoldásaiban fellelhető buja növényvilág fejez ki a leginkább, és a saját külsejében is a természetesség híve. 

Ismerd meg Igor Josifovicgondolatait az autentikus szépségről. 

Jessica Skye imádja az egyéni különbségeket
Mi tesz valakit széppé? – Jessica Skye: londoni székhelyű DJ és producer, a Fat Buddha Yoga stúdió alapítója, kreatív szakember és külső munkatárs.

 

Jessica Skye számára a szépség „természetes és nyers. Végtelen formát ölthet.” Ha ennél mélyebb szinten vizsgáljuk, a szépség a jógaóráiból fakad, a kötelékekből, amelyeket a Fat Buddha Studio nevű helyén alakít ki a diákjaival, valamint abból a légkörből, amelyet a tánctéren teremt meg DJ-ként. Persze azoknak a termékeknek a formájában is megjelenik, amelyek segítik a jógatáborában részt vevőket abban, hogy a külsejük is olyan kellemes legyen, mint ahogyan belül érzik magukat. „Az élmények fontosak, de az első benyomást nem szalaszthatjuk el. Hatással akarunk lenni az emberekre, így amikor egy vendég belép a szobájába, és látja, hogy az szépen elő van készítve, és valamilyen ajándék várja őt, az élmény garantáltan jól indul.”

Ismerd meg, hogyan talál rá Jessica Skye az autentikus szépségre a jógában, a zenében és az utazásban. 

Ina Lekiewicz arra törekszik, hogy megváltoztassa, hogyan tekintenek az emberek az egészség és szépség fogalmára
Mi tesz valakit széppé? – Ina Lekievicz: londoni székhelyű divatfotós, valamint az Unpolished magazin alapítója

 

Ina Lekievicz több, mint egy évtizede dolgozik a divatszakmában, és végignézte, hogy számos gyönyörű modellt retusáltak szükségtelen mértékben. Ez arra motiválta, hogy változást idézzen elő a szakmán belül, és legfőképp új elképzelést alkosson arról, hogy hogyan legyünk szépek. Ina számára a szépség azt jelenti, hogy „autentikusak és őszinték vagyunk, követjük a vágyainkat és önmagunkat adjuk. Azok az emberek sugározzák a legnagyobb külső szépséget, akik boldogok és szépek belül. A szépség nem lemásolható vagy hamisítható. Szerintem az egyediség a legszebb dolog a világon.” Nem meglepő, hogy Inának igen határozott elképzelése van arról, hogy mi tesz valakit széppé, ugyanis látja, hogy a nyilvánosság felé elérhetetlen szépségideálokat közvetítenek.

Tudj meg többet Ina Lekievicz autentikus szépséggel kapcsolatos gondolatairól. 

Astrid nemcsak a munkájában kreatív, hanem azzal kapcsolatban is, hogy hogyan legyünk szépek
Mi tesz valakit széppé? – Astrid Eudeline: biarritzi székhelyű papírművész és stop-motion készítő.
 

Astrid egy csodálatos polihisztor, akinek üdítő gondolatai vannak arról, hogy mi határozza meg a szépséget egy emberben. Astrid számára a szépség „saját magunk elfogadásáról, a szenvedélyről, önmagunk szeretetéről, a magabiztosságról, a boldogságról, az örömről, a kreativitásról, a kultúráról szól, valamint minden olyasmiről, ami megcsillogtatja valamennyi ember természetes és autentikus szépségét.” Érdekes módon Astrid leírása arról, hogy mi tesz valakit széppé pontos képet ad saját bohókás és kreatív művészetéről is. Stop-motion és papíralkotásaiból boldogság, öröm és kreativitás árad, merész ruhái pedig szenvedélyt, önmagunk szeretetét és magabiztosságot sugároznak. Nem csoda, hogy valamennyi követője számára inspirációt nyújt. Úttörő abban a témában, hogy hogyan legyünk szépek a közöttünk megfigyelhető egyéni különbségeket kiaknázva. 

Tudd meg, mit gondol még Astrid a szépségről, és ismerd meg #MyBelief hitvallását 

Mi tesz valakit széppé? Az #authenticbeautymovement hat tagját kérdeztük meg az autentikussággal kapcsolatos gondolatairól

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF