FENNTARTHATÓ SZALONPRAKTIKÁK

FENNTARTHATÓ SZALONPRAKTIKÁK

Hiszünk a változás erejében és tudjuk, hogy mindez az #AuthenticBeautyMovement közösségén belül kezdődik. Pontosan ezért támogatjuk a partnerszalonjainkat a fenntartható szalonpraktikák bevezetésében.

Fenntarthatóság
Hydrate

Fenntartható szaloneszközök

Bevásárló táskáink újrahasznosított papírból készülnek, a szalonanyagainkat vegán, biológialag lebomló, FSC-papírra, ásványi olajtól mentes tintával nyomtatjuk. A FSC-rendszer segítségével a vendégek lelkiismeretes erdőkből és/vagy újrahasznosított fából készült papírt és egyéb termékeket vásárolhatnak és használhatnak. A szalonokat továbbá Fairtrade, organikus pamutból készült törölközővel látjuk el. 

Jelenleg a gyertyáink formuláján átalakításán is dolgozunk, hogy a parafin viaszt egy Németországban gyártott, kézi öntésű, vegán viasszal pótolhassuk. A fenntartható és tanúsítvánnyal rendelkező művelésből érkező tiszta zöldségi sztearin egy sokkal környezetbarátabb megoldás, mint a hagyományos gyertya alapanyagok.

Az Authentic Beauty Concept szalonok eszközrendelésének szállításához a tőlünk telhető legnagyobb mértékben használunk újrahasznosított csomagolást. Bár a rendszer még nem tökéletes, arra törekszünk, hogy idővel teljes mértékben újrahasznosított anyagokat használjunk a csomagoláshoz. Mi az oka annak, hogy nem zárjuk ki a műanyagot teljesen? Még nem találtunk olyan alternatívát, amellyel teljes mértékben megőrizhetnénk az anyagaink minőségét. 

Hydrate

 Adj egy tudatos pillanatot ajándékba

A karácsonyi dobozaink értékesítéséből boldogan támogatjuk a 1% for the Planet elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amely a környezetvédelmi megoldások bevezetésére hívja fel az emberek és vállalatok figyelmét. A csomagokhoz továbbá vegánbarát bambuszkefét adunk ajándékba.

Hydrate

Fenntarthatósági oktatás szeminárium

Az Authentic Beauty Concept fenntarthatósági szeminárium célja, hogy felhívja a fodrászok figyelmét a környezeti problémákra és a fenntarthatóság szerepére a szalonok mindennapi életében. 

Légy a téma szakértője egy oktatási élményen keresztül, amely a környezetbarát gyakorlati lépésektől a társadalmi felelősséget vállaló üzleti modellig minden lényeges ismerettel ellátja a résztvevőket. Vizuális demonstrációkon és szalonbarát fenntarthatósági praktikákon keresztül mutatjuk be, hogy hogyan felelhetünk meg a tudatos fogyasztók  elvárásainak. A szemináriumon a “tegyél jót és érezd jól magad” megközelítést alkalmazzuk, a résztvevők pedig gyakorlati képzést kapnak az Authentic Beauty Concept Refill Bar környezetre gyakorolt előnyeiről. 

A kurzus sikeres teljesítésének méltó megünnepléseként a résztvevők erőfeszítéseit egy Authentic Beauty Concept diplomával honoráljuk.

Hydrate

Fenntarthatóság a közösségen belül

A közösségünkben már számos remek kezdeményezést indítottunk útjára. Párizsi szalonjában a nemzetközi nagykövetünk, Ismérie például a levágott hajat a rákbetegség miatt hajhullásban szenvedő betegeknek adományozza. 

Hydrate

Folyamatosan kutatunk az új fenntartható lehetőségek és kezdeményezések után, és izgatottan várjuk, hogy milyen látványos eredményeket érhet el az #AuthenticBeautyMovement közössége az elkövetkező években.

#AUTHENTICBEAUTYMOVEMENT

FENNTARTHATÓSÁG ISMÉRIE MŰHELYÉBEN

A nemzetközi nagykövetünknek, Ismérie-nek a fenntarthatóság valódi szívügyévé vált az elmúlt évek alatt. Tudj meg többet arról, hogy Ismérie milyen fenntarthatósági praktikákat vezetett be a párizsi szalonjában.

FENNTARTHATÓSÁG ISMÉRIE MŰHELYÉBEN
Fenntarthatóság SZALONGYAKORLATOK
#AUTHENTICBEAUTYMOVEMENT

FENNTARTHATÓ INSPIRÁCIÓ

A nemzetközi nagykövetünk, Hester Wernert-Rijn osztja meg velünk, hogy melyik a fenntartható divatmárkákből merít ihletet.

FENNTARTHATÓ INSPIRÁCIÓ
Fenntarthatóság SZALONGYAKORLATOK
Hester Wernert-Rijn
FENNTARTHATÓSÁG

Hester Wernert-Rijn

A nemzetközi kreatív nagykövetünk elárulja, hogy mit jelent a számára a fenntarthatóság, és hogyan építi be a fenntartható gyakorlatokat a szalon hétköznapjaiba.

Fenntarthatóság SZALONGYAKORLATOK

#Authentic­Beauty­Movement
#MYBELIEF