Skip to Content

MINIMALISM

- A MINIMALIZMUS MINT ÉLETFILOZÓFIA

A kevesebb több: A nyugodt és egyszerű élet titka

COMMUNITY

Életünk során néha túlontúl sok inger ér minket, és a mindennapok nehezen kezelhetőnek és zsúfoltnak érződhetnek. Ha belegondolunk, hogy mit is jelent a minimalizmus , a legtöbb ember rögtön egyfajta „lecsupaszítottságra” asszociál. A minimalista művészetet kevesebb szín, visszafogottabb motívumok, valamint egyszerűbb formák jellemzik. A zenei minimalizmus kevesebb hangszerrel, egyszerűbb dallamokkal, sőt olykor a teljes csönd erejével hat a hallgatóságra. A divat világában ez kevesebb díszítőelemet, egyszerű vonalvezetést, határozott szabásvonalakat, kifinomult részleteket és visszafogott színsémákat foglal magában. A minimalizmus valódi lényege a „kevesebb több” elve: ez kevesebb, de élénkebb színeket és egyszerűbb, ám kifinomultabb formákat jelent. Olyan művészetet, amely több teret és csöndet hagy érvényesülni, és olyan dizájnt, amely arra sarkallja a nézőt, hogy tegyen egy lépést hátra, és onnan élvezze a látványt.

Az életfilozófiává emelt minimalizmus lényege az, hogy egyszerű életvitelt folytassunk, kevesebb, de gondosan megválasztott tárggyal vegyük körül magunkat, valamint minimalizáljuk a kötelezettségeinket és a minket körülvevő zajt. Ehelyett mérjük fel alaposabban, hogy mi az, ami igazán fontos számunkra, és csempésszünk több időt és nyugalmat a mindennapokba. Az életfilozófiává emelt minimalizmus nem azt kívánja meg tőlünk, hogy eladományozzuk az összes tulajdonunkat és lemondjunk a földi javakról. Ehelyett arra ösztönzi az embert, hogy ragaszkodjon kevésbé a tárgyakhoz, azokra összpontosítson közülük, amelyek igazi értéket hordoznak, valamint azokra az emberekre és eseményekre koncentráljon, amelyek a legfontosabbak számára. A végeredmény nem egy korlátozottabb életforma, hanem maga a valódi szabadság. Hogyan segíthet minket a minimalizmus abban, hogy nyugodt és egyszerű életünk legyen? Olvass tovább!

Otthoni minimalizmus: Viszlát, zsúfoltság, Isten hozott, nyugalom!

A japán szerző, Marie Kondo Instagramra kívánkozó életstílus-választássá emelte a minimalizmust Rend a lelke mindennek – A varázslatos japán módszer, amellyel örökre száműzheted a rendetlenséget az otthonodból című bestsellerével, amellyel az egész világot meghódította. A „KonMari-módszer” lépésről lépésre segíti az olvasót abban, hogy csakis azokat a tárgyakat tartsa meg, amelyekben „örömét leli”. Ha őszinték vagyunk önmagunkhoz, beláthatjuk, hogy a legtöbbünknek igenis szüksége van pár örömtelen, de igen praktikus tárgyra, például csipeszekre, konyharuhákra vagy fogkefékre. A tanulság azonban így is ugyanaz: ha csökkentjük az életünkben a rendetlenséget, nagyobb szabadságra, térre és nyugalomra tehetünk szert, és jobban értékeljük majd az igazán fontos dolgokat. Minél kevesebb holmink van, annál inkább élvezzük megmaradt ingóságainkat.

Munkahelyi minimalizmus: Összpontosítsunk erősebben, dolgozzunk jobban! 

A munkahelyünkön is alkalmazhatjuk a „KonMari-módszert”. Tegyünk rendet az asztalunkon, rendezzük el a fájlokat a számítógépünkön, némítsuk le az alkalmazásainkat bizonyos időre, és szűrjük ki az irodai zajokat és jövés-menést azáltal, hogy megnyugtató zenét hallgatunk a fülhallgatónkkal. Összpontosítsunk azokra a feladatokra, amelyek igazán fontosak és kerüljük az időrabló megbeszéléseket és frusztráló beszélgetéseket. Végezetül számoljuk fel az energiaszipolyozó, nassolnivalóktól roskadozó fiókot és tegyük félre a figyelmünket monopolizáló mobiltelefont. Egy nyugodt, rendezett munkahelyen, ahol semmi sem tereli el a figyelmünket és világos, jól szervezett napirend vár ránk, hamarabb végzünk a teendőinkkel. Végre úgy fogod érezni, hogy a te kezedben van a gyeplő.

Minimalizmus a divatban, a művészetben és a dizájnban: Válasszunk okosan, alkossunk többet

A kapitalizmus arra buzdít minket, hogy érzelmeket, vágyakat és pozitív önértékelést társítsunk az általunk birtokolt tárgyakhoz. A fogyasztók számára élvezetet jelent az újabb és újabb termékek megvásárlása, a tulajdonukat képező tárgyak közszemlére tétele, valamint azok összehasonlítása mások javaival. A minimalizmus megszabadít minket attól a vágytól, hogy folyton új ruhákat, elektronikus eszközöket és újabb berendezési tárgyakat vásároljunk az otthonunkba. Ehelyett azt tanítja nekünk, hogy olyan divatcikkeket és tárgyakat válasszunk, amelyek kiemelkedő minőségűek, tartósak és időtállók. A jól megválasztott, befektetésnek minősülő tárgyakban több örömünket leljük és hosszabb távra szólnak, fenntarthatóbbak, valamint jobban összhangban állnak a minimalista életfilozófiával. Visszafogott luxus. Emellett szabadjára ereszthetjük a kreativitásunkat és kifejezhetjük önmagunkat egy olyan ruhadarab, tárgy vagy műalkotás segítségével, amelyet a saját kezünkkel alkottunk meg.

A minimalizmus és a letisztult szépség: a mennyiség helyett a minőségre figyeljünk! 

A letisztult szépség nem jelent egyet a minimalizmussal, de igen sok közös vonásuk van. A minimalizmus azt diktálja, hogy vásároljunk kevesebb szépségápolási terméket, és helyette válasszuk ki azokat, amelyek megfelelnek a bőr- és hajtípusunknak, valamint tiszta, roppant hatékony összetevőkből álló formulák segítségével hatnak. A letisztult szépség középpontjában ehhez hasonlóan a gondosan megválasztott összetevők, és – konkrétabban – a káros anyagok mellőzése áll. Az Authentic Beauty Conceptnél úgy gondoljuk, hogy amit kihagyunk, az legalább olyan fontos, mint amit beleteszünk a termékekbe. Minden termékcsalád gondosan megválogatott összetevőkből épül fel, hogy tiszta és egyszerű, de hatékony termékeket kínálhassunk vásárlóink számára. A szalonokban kéz a kézben jár egymással a letisztult szépség és a minimalizmus , illetve mindezt egy átgondolt hajkezelési rituálé egészíti ki, amely nyugalmat sugároz, és mentes a fölösleges sallangoktól. A végeredmény egy olyan mementó, amelyre érdemes visszaemlékezni: az a képesség, hogy kikapcsoljunk és maradéktalanul ellazuljunk.

TUDJ MEG TÖBBET AZ AUTENTIKUS SZÉPSÉGMOZGALOMRÓL

  • AUTENTIKUS TERMÉKKERESŐ

    Találd meg a hajszükségleteidnek megfelelő Authentic Beauty Concept hajápoló és styling termékeket.  

    TERMÉKEK 

  • SZALONKERESŐ

    Találd meg a hozzád legközelebb eső Authentic Beauty Concept szalont. Írd be lentebb a városodat vagy irányítószámodat. 

    SZALONKERESŐ 

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
RÓLUNK