Skip to Content

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT

– INTEGRITÁSSAL RENDELKEZŐ TERMÉKEK

COMMUNITY

Az átgondolt hajápoló termékek ötvözik a legkorszerűbb tudományt, a gondosan megválogatott összetevőket, valamint a folyamatos felfedezést és kísérletezést. Tudj meg többet arról, hogy a felsorolt elemek milyen szerepet kaptak az Authentic Beauty Concept rendkívül hatékony formuláiban. 

Az emberek az idők kezdete óta keresik az egészséges haj titkát. A különböző kultúrák világszerte kihasználták a növények erejét a fénylő haj eléréséhez. Ennek érdekében a diófélék és magvak olajától kezdve a pépesített gyümölcsön át egészen az összenyomkodott gyógynövényekig mindenfélét bevetettek tincseik ápolására. Idővel – ahogy az emberiség egyre inkább kiismerte magát a tudomány és a technológia területén – kifinomultabbnál kifinomultabb módszerekkel igyekeztünk kiaknázni a növényekben rejlő lehetőségeket. Az összetevők kezdetleges kombinációkból egyre speciálisabb formulákká nőtték ki magukat. Az Authentic Beauty Concept termékeit tisztított természetes kivonatok különleges kombinációjából állítják elő. A száraz hajra kifejlesztett Hydrate termékcsalád például mangó- és bazsalikomlevél-kivonatot tartalmaz. A mangóról köztudott, hogy antioxidánsokban, vitaminokban és ásványokban gazdag, a bazsalikom pedig gyulladáscsökkentő hatásáról híres. Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan sikerült kinyerni ezeknek az összetevőknek az esszenciáját, miként lettek megtisztítva és hogyan került sor a tartósításukra a korszerű tudomány segítségével. 

Első lépésként utánajártunk, milyen hagyományos felhasználási módjai léteznek a növényi összetevőknek, a világ minden pontjáról információt gyűjtöttünk a természetes szépségápolási termékekkel kapcsolatban, felmértük minden egyes összetevő hatékonyságát és alkalmasságát, és a különféle hajápolási szükségletekre hangolva ideális párosításokat határoztunk meg. Amint kiválasztottuk egy adott termékcsalád növényi összetevőit, beépítettük azokat az Authentic Beauty Concept termékeinek hatékony formuláiba. A nyers növényi összetevőket esszenciájuk kinyerése érdekében ultrahanghullámokkal kezelik, hogy aztán finoman koncentrátummá alakítsák őket. Ezzel a módszerrel anélkül vonhatjuk ki hatékonyan az összetevők esszenciáját, hogy vesztenének az előnyeikből. A koncentrátumokat ezt követően gőz segítségével desztillálják, hogy kinyerjék az összetevők valódi esszenciáját. Ez a folyamat eléggé hasonló ahhoz, ahogyan egy illat esszenciáját vonják ki a parfümgyártás során. Ennek az eco-sound® nevű eljárásnak számos előnye van. A hideg, kíméletes extrakció kevés energiát vesz igénybe, a melléktermékeket újrafelhasználhatók, de ami ennél is fontosabb: a hőérzékeny molekulák is épségben megőrizhetők.

Képzeljünk magunk elé egy mangót. Nem akarjuk, hogy a hajápoló termékeinkbe gyümölcscukor, szálas növényi rostok vagy túlontúl sok víz kerüljön. A mangó aktív összetevőinek kinyeréséhez az egyik módszer nem más, mint a nyers erő alkalmazása. Ehhez össze kell préselnünk a gyümölcsöt, ám ennek során értékes molekulákat veszíthetünk el. A másik lehetőség az, hogy addig forraljuk a gyümölcs húsát, amíg sűrű pürét nem kapunk. Így azonban tönkremennek a hőérzékeny komponensek. Mi lenne, ha olyan finoman tudnánk megrázni a gyümölcsöt, hogy minden egyes növényi membrán szétbomoljon és kieressze a tartalmát? Az eco-sound technológia pontosan ezt az eljárást alkalmazza a mangó- és a bazsalikomlevél-kivonat, azaz a Mangifera Indica és az Ocimum Basilicum (ahogyan az összetevők listáján szerepelnek) előállítására. Ezeket az összetevőket az Authentic Beauty Concept Hydrate termékcsaládjában találjuk meg. A készítményeket a normál, illetve a száraz haj hidratálására és kényeztetésére fejlesztették ki.

Az Authentic Beauty Concept gondosan és célirányosan kiválasztott összetevőkkel dolgozik. Úgy gondoljuk, hogy amit kihagyunk, az legalább olyan fontos, mint amit beleteszünk a termékekbe. Tudatosan mellőzzük a szilikont, a szulfátokat*, a parabéneket, az ásványi olajokat és a mesterséges színezékeket. Jelenleg 31-ből 28 formulánk vegán , és a maradék hármat is szeretnénk száz százalékban vegánná alakítani. Olyan termékeket akarunk előállítani, amelyek integritással rendelkeznek. 2017 óta például támogatjuk a Fenntartható guárbab-kezdeményezést – egy olyan programot, amely több ezer indiai guárbab-kistermelő megélhetését támogatja az átláthatóbb értéklánc megteremtése által. Termékeinkben a guárbab** ápoló összetevőként van jelen, amely növeli a fésülhetőséget és kellemesebbé teszi a haj tapintását. 

Tudj meg további részleteket a többi összetevőről, amely különlegessé teszi a termékcsaládjainkat.

Minden hajtípusra 

A gondosan kiválogatott összetevők egy további példája az összes hajtípushoz passzoló Deep Cleansing Shampoo. A megbízható, délkelet-ázsiai forrásból származó fair trade lilarizs-kivonatot tartalmazó formula segíti a zsír és a szennyeződések felszívódását a hajból és a fejbőrről.

Hydrate

Már a csodálatos illat miatt megérné mangó- és bazsalikomkivonattal gazdagítani a száraz haj kényeztetésére megalkotott formulánkat. Az már csak hab a tortán, hogy ezek az összetevők vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, valamint gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. 

Amplify

Ugyanolyan egyszerűen megbolondíthatjuk kissé a hajunkat, mintha a reggelinket dobnánk fel egészségesebb összetevőkkel. A zöldtea-kivonatot és frissítő lime-ot tartalmazó formula volument és tömeget kölcsönöz a hajnak.

Replenish

A „szuperkaják” szerelmesei tudják, hogy a juharszirup és a pekándió nemcsak ízletes nassolnivalónak kiváló, hanem megbízható,  vegán energia- és erőforrásként is megállják a helyüket. A juhar- és pekándió-kivonat az erős, ragyogó hajat eredményező Replenish formulánkban is kifejti szupererejét. 

Glow

A datolya és a fahéj nemcsak ínycsiklandó kombinációnak hangzik, de feszesítő, erősítő, hidratáló, nyugtató, energizáló és kondicionáló hatásukról is jól ismertek. Ezekből a vegán harapnivalókból származó kivonataink a színezett haj fényét fokozó formulánk összetevői közt is megtalálhatók.

Embrace Styling 

Nem könnyű olyan nagy hatóerejű hajformázó-termékcsaládot megalkotni, amely megfelelően kiegészíti tiszta összetevőkből álló készítményeinket. E termékcsalád a sztárösszetevője a sheavaj, a kókuszolaj és a fehér agyag.

* szulfát felületaktív anyagok
** Guar-hidroxi-propiltrimónium-klorid

TUDJ MEG TÖBBET AZ AUTENTIKUS SZÉPSÉGMOZGALOMRÓL

  • AUTENTIKUS TERMÉKKERESŐ

    Találd meg a hajszükségleteidnek megfelelő Authentic Beauty Concept hajápoló és styling termékeket.  

    TERMÉKEK 

  • SZALONKERESŐ

    Találd meg a hozzád legközelebb eső Authentic Beauty Concept szalont. Írd be lentebb a városodat vagy irányítószámodat. 

    SZALONKERESŐ 

#AUTHENTIC­BEAUTY­MOVEMENT
RÓLUNK